Üniversitemizde “Uluslararası Zengezur Çalıştayı” Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından organize edilen “Uluslararası Zengezur Çalıştayı” 23 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Durmuş Hocaoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşması, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından yapıldı.

Türkiye’den ve Azerbaycan’dan ilim insanlarının katıldığı çalıştaya, 10 alt başlığın bildirilerini sunulması adına 10 konuşmacıya yer verildi. Yaklaşık üç saat süren çalıştayda, Güney Kafkasya’da stratejik bir geçiş güzergâhı olacak olan Zengezur Koridoru’nun bölgesel iş birliği ile ekonomik entegrasyonu kolaylaştırmasının yanı sıra, enerji politikası, stratejik güvenlik, uluslararası ticaret, toplumsal ve kültürel ilişkiler açısından da büyük önem taşıdığı belirtildi. Çalıştayda, Zengezur Koridoru’nun açılmasının diğer ülkeler için doğuracağı fırsatlar ve sorunlar tartışılırken, etkinlik, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.