Uzm. Dr. Canel Bingöl “DAKA” ile Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Mediko-Sosyal Merkezi hekimlerinden Uzm. Dr. Canel Bingöl, DAKA “Doğu Anadolu kalkınma Ajansı” tarafından düzenlenen seminerde eğitim verdi.

Mediko-Sosyal Merkezi Hekimlerinden Uzm. Dr. Canel Bingöl, DAKA “Doğu Anadolu kalkınma Ajansı” tarafından 24-26 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve Van-Hakkari Tabipler Odası koordinatörlüğünde organize edilen, üniversitemiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında seminer düzenledi. 

Van’da, düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan üniversitemiz Mediko-Sosyal Merkezi Hekimlerinden Uzm. Dr. Canel Bingöl, “Ruh sağlığı çalışanlarına yönelik travma odaklı terapi becerileri, Travma ve afet, Travma’da krize erken ruhsal müdahale yöntemleri ve önemi, Acil psikolojik ilkyardım yöntemleri, Travma ile çalışan ruh sağlığı profesyonellerinde ikincil travmatik stres, Travma sonrası büyüme, Travma odaklı çalışan ruh sağlığı profesyonellerinde öz bakım ve karşı aktarım” gibi konular hakkında teorik ve pratik bilgiler verdi.

Otuz beş’e yakın mesleki ve klinik terapi beceri gelişimini amaçlayan ruh sağlığı çalışanı ile bireysel, dinamik ve grup terapileri, psikodrama ve aksiyon metodu, eksenli uygulamalar konusunda katılımcılarla beraber çalışan Uzm. Dr. Canel Bingöl, üç gün süren eğitimin bitiminde düzenlenen törende  katılımcılara katılım ve başarı sertifikası verdi. 

Haber: Yusuf Kenan Çağlar

HIZLI ERİŞİM