YELEKEN Tasarım Sergisi Açıldı

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Nuriye İşgören’in “Yeleken ” sergisi ziyaretçilerle buluştu.

Serginin açılışı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından yapıldı. İşgören’in sergisi, sürdürülebilirlik ekseninde hazırlanan giysiler, atık olduğu düşünülen döşemelik kumaşlar ile derilerden oluşuyor. Ayşe Nuriye İşgören, Yeleken ifadesiyle yani havadar bir giysinin ne kadar havadar olabileceğinden söz ederken bu ifadenin  “Koltuklara, kanepelere veya sandalyelere kaplanmak üzere üretilen ama arşivlerde unutulmuş döşemelik kumaş katalogları kadın vücudunu sararken, bedenin nefes alabileceği alanlar yaratmak üzere tasarlanmış giysiler yeleken olabilir mi?” sorusuna bir cevap olduğunu belirtti.

Sergi,  9 Ekim’e  kadar devam edecek.