Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi Başvurumuz Uluslararası Değerlendiricilerden Yüz Tam Puan Alarak Sonuçlandı

Avrupa Birliği tarafından desteklen faaliyet ve projelere katılmak isteyen yükseköğretim kurumları için bir akredite belgesi olan Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi (Erasmus Charter for Higher Education - ECHE) başvuruları Mayıs 2020’de Avrupa Komisyonu Yürütme Ajansı tarafından alınmıştır. Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirlikleri Ofisi’nce gerçekleştirilen başvurumuz, uluslararası değerlendiricilerden yüz tam puan alarak sonuçlanmış ve böylece 2021-2027 döneminde de üniversitemizin tüm AB projelerinden faydalanabilme imkanı oluşmuştur.

Üniversitemiz, yürütmüş olduğu çalışmalarla yıllardır Erasmus Programına aktif katılım sağlamakta, yurtdışındaki üniversitelerle verimli işbirlikleri geliştirmekte ve Türkiye’de hem Avrupa’ya en çok öğrenci gönderen hem de Avrupa’dan en çok öğrenciyi ülkemizde ağırlayan kurumların başında gelmektedir.

Yeni Erasmus+ döneminde de daha çok uluslararası işbirliği ve proje imkânı ile buluşmayı ve başarı ile almış olduğumuz üniversite beyannamemizin kurumumuza ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

 

HIZLI ERİŞİM