"Türk İran Edebiyat İlişkileri" Konferansı ve "Türk Dünyasından Ezgiler: İran Sahası" Müzik Dinletisi

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün 26 Aralık 2022 tarihinde saat 13.00'te Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda "Türk İran Edebiyat İlişkileri" başlıklı konferans ve "Türk Dünyasından Ezgiler: İran Sahası" müzik dinletisi gerçekleştirilecektir.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

GRUP MARMARALILAR

Türk Dünyasından Ezgiler: İran Sahası

26 ARALIK 2022, Pazartesi

Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu saat: 13.00

Tarih boyunca Türkler ve İranlılar arasında kültürel ilişkilerin yoğun olarak yaşanmıştır. Bu yoğunluk her iki ulusun da birbirlerini kültürel açıdan etkilemelerine sebep olmuştur. Türk Dünyasından Ezgiler konulu müzik etkinliğinde önce Doç. Dr. Ümran AY SAY tarafından Türk-İran Edebiyatı İlişkilerinin anlatıldığı bir sunum yapılacaktır. Ardından Grup Marmaralılar tarafından İran sahasında yer alan türküler seslendirilecektir. Güney Azerbaycan, Halaç, Kaşkay ve Şahseven türküleri ve halayları seslendirilecektir. Slayt gösterileri eşliğinde İran’a müzikal bir yolculuk yapılacaktır.

EK:
Afiş