1. Uluslararası Farmakogenomik İstanbul Zirvesi

Farmakogenomik ve Bireyselleştirilmiş Tedavi Derneği (TSPPT) tarafından, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Süsleyici Duman başkanlığında, Kişiselleştirilmiş tedavilerin Metabolik Hastalıklar için güvenirlik ve etkinliğinin arttırılması amacıyla 27-28 Kasım 2015 tarihleri arasında Kozyatağı Hilton Otelde 1. Farmakogenomik İstanbul zirvesi gerçekleştirildi.

Farmakogenomik ve kişiselleştirilmiş tedavi konuları ile ilgilenen, dünya çapında bilinen pek çok Moleküler Biyolog, Genetik Uzmanı, Eczacı, Klinik Farmakolog, Biyokimyacı, Kardiyolog, Endokrinolog ve Psikiyatristi İstanbul’da buluşturan zirveye Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Emin Arat da katılarak bir konuşma yaptı.

Zirvede, Farmakogenomik ve Bireyselleştirilmiş Tedaviyi  sağlık sistemlerine entegre etmiş olan Hollanda, Almanya, Yunanistan, Fransa gibi ülkelerdeki uygulama rehberleri tartışılarak, ülkemizdede görülme sıklıkları yüksek olan metabolik hastalıkların kullanımındaki ilaçların kişiye özel, etkili, zararlı yan etkileri önlenerek güvenli kullanımlarının sağlanmasında  geleceğin sağlık sistemindeki vazgeçilmez uygulamalardan biri olduğu sonucuna varıldı.

 


 

  

HIZLI ERİŞİM