100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde Üniversitemize İki Ödül

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.  27 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen “100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni”nde Marmara Üniversitesi’nden 2 öğretim üyesi ödüle layık görüldü.

Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaynak, "Uzay, Havacılık ve Biyomedikal gibi endüstrilerde yaygın kullanılan şekil hafızalı alaşımlar, titanyum ve nikel esaslı malzemelerden bileşen imalatı için süreçlerin geliştirilmesi, bileşenlerin yüzey ve yüzey altı mekanik ve mikroyapısal özelliklerini tahmin eden modellerin geliştirilmesi ve yüzey özelliklerinin iyileştirilmesi” konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle 100. Yıl TÜBİTAK Mühendislik Bilimleri Teşvik Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

2023 Yılı TÜBA-TESEP Ödülleri, Sosyal Bilimler kategorisinde ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Çelik, "Rami Kışlası: II. Mahmud Devrinde Aydın-Despotik Modernleşmenin Karargahı, Vakıf Bank Kültür Yayınları, İstanbul 2022" künyeli eseriyle Kemal Karpat Özel Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

HIZLI ERİŞİM