15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma Günü

İktisat Fakültesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma Günü” etkinliği Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar ve üniversite yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 13 Temmuz’da İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadullah Çelik yaptı. Ardından kürsüdeki yerini alan Rektör Prof. Dr. Erol Özvar konuşmasında “Cumhuriyetin 100. yılına giderken, Milli iradeyi yok sayan kendi ideolojik tercihlerini milletin tercihlerinin üzerinde gören ve o görüşleri millete dayatma teşebbüsü olan darbeci zihniyeti bu topraklarda bir daha asla görmek istemiyoruz. 150 yıllık Anayasa ve 100 yılı aşkın demokrasi geleneğimiz içinde yaşadığıız darbeler ,milletimize ve devletimize maddi ve manevi çok büyük zararlar vermiştir. Bunun olmaması için devlet-millet iş birliği içinde haraket edilmesi ve özellikle türk eğitim seviyelerinde demokrasiyi özümsemiş hür ve özgür fertler yetiştirebilmemize bağlıdır... 15 Temmuz 2016 FETO darbe teşebbüsü, Türkiye darbe tarihinin en kanlı ve en vahşi darbe teşebbüsüdür. Devlet içinde örgütlenen bir terör grubunun devlet imkan, araç, gereç ve silahlarını kullanarak meşru hükümete karşı darbeye kalkışması tarihimizdeki hiç bir darbeye benzememektedir. Hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a suikast hem de Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarını etkisiz kılacak bir haraket kabiliyetine sahip darbe teşebbüsü yaşanmıştır. TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve daha pek çok resmi stratejik noktalar defalarca bombalanmıştır. 251 şehit, 2194 gazi verildi. Şanlı Milli Direniş ile bu alçak kalkışma durdurulmuştur. Devletimizin demokratik refleksi bakımından son derece önemli bir gelişme yaşanmış ve o gece Türk yargısı bu defa yıllarca beklemeyip darbe teşebbüsü duyulur duyulmaz harekete geçmiş ve tutuklama talebiyle davalar açmıştır.” sözlerini kaydetti. Rektör Özvar konuşmasının devamında; 15-16 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güvenlik güçlerimizin ve kahraman milletimizin sokaklara dökülerek devletine sahip çıkması ile önlendiğini dile getirdi.

Anma günü; İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. A. Orçun Söylemez “15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin Türkiye Ekonomisine olan Olumsuz Etkileri Açısından Değerlendirmesi: Sosyal Sermayemize Büyük ve Hain Yıkım”, Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Göksel ise “15 Temmuz Hain Darbe Girişimini Türkiye’nin Yumuşak Gücü ve Demokratikleşmesi Açısından Düşünmek” başlıklı konuşmalarını yapmalarının ardından son buldu.

HIZLI ERİŞİM