15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Fotoğraf Sergisi

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Fotoğraf Sergisi” açılışı Marmara Üniversitesi Sultanahmet Külliyesi Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisinde gerçekleşti.

Sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt, Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof. Dr. Ömer Akgiray, Genel Sekreter Murat Arısal, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hasan Şahin ve üniversite mensupları katıldı.

Sergi kapsamında, 15 Temmuz gecesinin çarpıcı sahnelerini belgeleyen fotoğraflarla birlikte "Kalplerin Direnişi" isimli belgeselin gösterimi de gerçekleşti. Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı ve Rengin Gültekin'in birlikte hazırladığı, yönetmenliğini Rengin Gültekin'in üstlendiği belgesel, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı direnen 6 kadın kahramanın öyküsünü anlatıyor. Sergi 14 – 17 Temmuz tarihleri arasında Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisinde gezilebilecek.