16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması Düzenlendi

Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde, TÜBİTAK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen “16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” sergisinin açılışı 28 Mart 2022’de Mehmet Genç Külliyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.
Serginin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz, “Araştırma yaparak bu yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve öğretmenlerini kutluyorum. Hepinizi bu yarışmayı kazanmış olarak kabul ediyorum” dedi.
İstanbul Asya Bölgesi’nde 716 proje başvurusundan seçilen 100 projenin bulunduğu sergi açılışının ardından katılımcılar fuar alanındaki proje stantlarını ziyaret etti.
Yarışmanın ödül töreni ise 31 Mart 2022’de gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde düzenlenen ödül törenine Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı katıldı.

Ödül töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, şu ifadeleri kullandı: “TÜBİTAK, milli gelişimimiz açısından çok önemli bir misyon üstleniyor. Bu bağlamda öğrencilerimiz arasında gerçekleştirdiği bilgi ve teknolojiyi geliştirme çalışmalarının öneminin altını çizmek istiyorum. Bu tür faaliyetler, geleceği çok açık olan güzel ülkemizin yarınlarına katkı sağlamaktadır. Diğer yandan bu etkinliğin, köklü geçmişiyle eğitimde güçlü bir yol haritası çizen nitelikli kurum Marmara Üniversitesi çatısı altında yapılmasının ayrı bir önem taşıdığını vurgulamak istiyorum.”

Törene katılan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, konuşmasında yer verdiği bir anekdotla şunları söyledi: “Büyük İskender, hocası Aristo'yu anlatırken Babam, beni gökten yere indirdi, hocam beni yerden göğe yükseltti der, ben de değerli öğretmenlerimize teşekkür ederek gelecekten ümitvar olduğumu belirtmek istiyorum.”

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, TÜBİTAK tarafından tertip edilen 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Bölge Finali’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek katılımcılara, öğrencilere ve özveriyle destekte bulunan öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

HIZLI ERİŞİM