18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Zaferini Kutlama Programı

Marmara Üniversitesi "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Zaferini Kutlama Programı" Göztepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonunda Eyüpsultan Belediyesi Mehter Takımı'nın Mehter gösterisi ile başlayan program Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda devam etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, açılış konuşmasında "Tarihimizin bu dönüm noktasındaki zafer, geçmişimize dair gurur kaynağımız olmakla birlikte, geleceğe yürürken ilham kaynağımız oluyor ve olmak zorunda. Kanlarıyla, canlarıyla bağımsızlık mücadelesi vermiş binlerce kahramanın öyküsü, bizlere ülkemizin bağımsızlığını koruma ve ülkemizin daha güçlü olarak sonsuza kadar var olması için elimizden gelen tüm çabayı sarf etme sorumluluğu yüklüyor." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan "Çanakkale Savaşları Belgeseli" gösterimi yapıldı.

Marmara Üniversitesi akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencilerin de katıldığı program Prof. Dr. Mustafa Uslu'nun yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından sunulan "Türkülerle Çanakkale" dinletisi ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM