"1956 Macar İhtilâli ve Özgürlük Savaşı"

"1956 Macar İhtilâli ve Özgürlük Savaşı" isimli konferans, üniversitemizin Sultanahmet Yerleşkesi, Ord. Prof. Nihad Sayar Konferans Salonunda yapıldı. 

Programın açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan ve Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich yaptı. Açılış konuşmalarının ardından ise; makale yarışmasını kazanan Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler programı doktora öğrencisi Osman Nihat Bişgin'e ödülü takdim edildi. 

Türk-Macar Dostluk Derneği İstanbul Şube Başkanı Dr. Erdal Şalikoğlu'nun moderatörlüğünde yapılan panele katılan; Budapeşte ELTE Üniversitesi'nden Doç. Dr. Karoly Szerencses, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü doktora öğrencisi Fatma Çalik, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ateş Uslu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden, Prof. Dr. S. Burak Gülboy ve Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, Macar İhtilali'nin neden ve etkilerini çeşitli yönleriyle tartıştı. Konferans sonunda konuşmacı ve katılımcılarla çekilen hatıra fotoğrafının ardından program; düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

 

 

 

 

HIZLI ERİŞİM