2020-2021 Akademik Yılı Açılış Dersi Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni ve Dersleri; Kurucu Rektör Prof. Dr. Orhan Oğuz, Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Dr. Mehmet Genç ve Prof. Dr. Messoud Efendiyev’in teşrifleriyle gerçekleştirildi. Günümüz koşullarına adapte edilen açılış dersi; 27 Ekim tarihinde Youtube canlı yayını ile gerçekleştirildi. 

Kuruluş aşamasında 1982 tarihinde, üniversitemize önemli hizmetler sunan; Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Oğuz’un mesajı ile tören açılışı gerçekleştirdi. Orhan Oğuz, yeni eğitim-öğretim yılının tüm Marmara Üniversitesi mensuplarına hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. 

Sözü alan; Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, Orhan Oğuz’a teşriflerinden dolayı teşekkürlerini sundu, önümüzdeki yıllarda açılış derslerini yüz yüze yapmayı temenni ederek konuşmasına başladı. Yeni akademik yıl hakkında konuşan Erol Özvar: “Kovid-19 nedeniyle online eğitim sürecine başladık. Gayemiz örgün eğitimi yüz yüze yapmak, öğrencilerimizi bir an önce fakültelerimizde ağırlamaktır. Lakin her şeyden evvel; öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve idari personelimizin sağlığı gelmektedir. Bu nedenle, bu dönem üniversitemizdeki eğitim faaliyetleri online olacaktır. Şayet şartlar elverirse ikinci dönem sizleri kampüslerimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.” sözlerini sarf etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Üniversitemize tahsis edilen; Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde devam etmekte olan inşaat faaliyetleri hakkında konuşan Erol Özvar: “Mühendislik Fakültemiz ve Teknoloji Fakültemiz 2021 yılının bahar aylarında yeni yerleşkemize taşınacaklar. 2023 senesine kadar üniversitemizi tek bir çatının altında toplamayı hedeflemekteyiz.” dedi. 

Üniversitemizin ikinci hastanesi; “Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi”nin, geçtiğimiz haziran ayından beri faaliyet gösterdiğini söyleyen Özvar; pandemi hastanesinin, toplumun tüm bireylerine hizmet verdiğini aktardı. Yine üniversitemiz bünyesinde temelleri atılması planlanan; “Engelsiz Diş Hastanesi” projesini duyurdu. 

Marmara Üniversitesi mensubu olan her öğrencinin, okulumuz nezdinde çok kıymetli olduğunu söyleyen Rektör Erol Özvar, 2020-2021 akademik yılının; sağlıkla ve başarıyla geçirilmesi hususunda temennide bulunarak sözlerini bitirdi.

Akabindeki konuşmacı, üniversitemizde; “Osmanlı İmparatorluğu’nda Devlet ve Ekonomi” adlı yüksek lisans dersini veren Dr. Mehmet Genç, derslerinde aktardığı konunun genel çerçevesini katılımcılara sundu. Bir giriş dersi mahiyetinde, Osmanlı İmparatorluğu’nda Devlet ve Ekonomi hakkında bilgiler aktardı. Özellikle Osmanlı devrinde süregelen mali politikalardan bahsetti, modern iktisadi sisteme geçilememesi hususundaki etkenleri anlattığı bir ders verdi.

Münih Helmholtz Merkezi Hesaplamalı Biyoloji Enstitüsü'nde matematik alanında çalışmakta olan Prof Dr. Messoud Efendiyev, konuşmasında; Marmara Üniversitesi’nin Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Üniversitemizin, gelişimine katkı sağlamak amacıyla Rektör Erol Özvar ile sık sık görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Messoud Efendiyev, ortak

işlere imza atma konusunda gayretli olduklarını sözlerine ekledi. Dünyaca tanınan bilim insanları ile iş birliği yapan Efendiyev: “Nobel Ödüllü meslektaşlarımın, Marmara Üniversitesi’ne yaptıkları pozitif katkı en önemli projemizdi.” dedi. 2020-2021 akademik yılında, üniversitemizdeki lisansüstü çalışmalara destek vermek amacıyla, “ziyaretçi bilim insanı” unvanıyla okulumuza katılacak olan Messoud Efendiyev, teknik ilimlerin ve hümaniter ilimlerin birlikte çalışması gerekliliğine vurgu yaptı. Üniversitemizdeki genç alimlere dair büyük beklentileri olduğunu ekleyerek sözlerini tamamladı.

Marmara Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni ve Dersi :


Haber: Nida Şenler



HIZLI ERİŞİM