2021 Yılı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Marmara Üniversitesi’nden 13 Akademisyen Yer Aldı

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” açıklandı. Marmara Üniversitesi’nden 13 akademisyen listede yer aldı.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Detaylı kriterlere göre sıralanan listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 200 bin 409 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den toplam 1.202 bilim insanı dahil oldu.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4

Marmara Üniversitesi’nden 2021 Yılı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Alanlar:

Doç.Dr. Oğuzhan GÜNDÜZ              Teknoloji Fakültesi, Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Prof.Dr. Cenk SAYIN                       Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü

Prof.Dr. Yusuf KAYNAK                    Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü

Prof.Dr. Metin GÜMÜŞ                     Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü

Prof.Dr. Hamit Özkan GÜLSOY         Teknoloji Fakültesi, Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Prof.Dr. İbrahim İlker Özyiğit           Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü

Prof.Dr. Sevim ROLLAS (Emekli-2012) Eczacılık Fakültesi

Prof.Dr. Rafi Haner DİRESKENELİ      Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

Prof.Dr. Yusuf YILMAZ                      Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

Prof.Dr. Haldun AKOĞLU                  Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

Doç.Dr. Hüseyin Selçuk KILIÇ           Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü

Prof.Dr. Ebru TOKSOY ÖNER             Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü

Prof.Dr. Kazım Yalçın ARĞA              Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü

Dünyanın en etkili bilim insanları 2021 yılı listesinde yer alan akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.