'2023 Europe Open Music' Yarışmasında Birincilik Ödülü

Marmara Üniversitesi Marmara Flüt Orkestrası, “2023 Europe Open Music” Yarışması’nda 1’incilik ödülünün sahibi oldu.

Avrupa Müzik Eğitimcileri ve Sanatçıları Derneği ve Kültür ve İletişim Bakanlıklarının desteğiyle 2009 yılından itibaren düzenlenen “2023 Europe Open Music” Yarışmasına iki eserle katılan Marmara Flüt Orkestrası, Oda Müziği kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen yarışmada Besteci Alberto Guidobaldi'ye ait ‘Tarantella’ ve Besteci Eugene Magalif'e ait ‘Swans on the Alpsee’ eserleri orkestra elemanları tarafından seslendirildi.

2015 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ece Karşal tarafından kurulan ve Türkiye’nin flüt ailesinin tüm üyelerini barındıran ilk orkestra olma özelliğine sahip Marmara Flüt Orkestrası çalışmalarını Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde sürdürmektedir.  Marmara Üniversitesi öğretim elemanları, mezun ve öğrencilerinin yanı sıra farklı yaş kategorilerinde profesyonel ve amatör flütistlerden oluşan topluluk bünyesinde GENÇ MFO, Low MFO ve Marmara Filarmoni Flüt Orkestrasını barındırmaktadır.

Marmara Flüt Orkestrası'nın yarışma performansına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: