24. Ulusal Marmara Üniversitesi Tıp Öğrenci Kongresi (MaSCo) Başladı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri öncülüğünde her yıl düzenlenen “Ulusal MaSCo Öğrenci Kongresi” açılışı, 23 Mayıs Perşembe günü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kongrenin açılışını Marmara Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Gündüz yaptı. Gündüz konuşmasında, çeyrek asırdır yapılmakta olan başarıyla devam eden ve giderek büyüyen MaSCo’ nun açılışında bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Tıp Fakültesi’nde eğitimin teoride kalmadığını öğrenciler için pratiğe dönüştüğünü ve organizasyon becerilerinin de gelişmesinin hayatlarına katkı sağladığını belirtti.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli, MaSCo’nun Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin önemli bir geleneği olduğunu belirtti. Bu kongrenin özelliğinin, müfredatın zorunlu bir parçası olarak yapılan araştırmaların sene sonunda aslında bir bilim şenliği diyebileceğimiz bir kongre ortamında sunulması olduğunu ifade etti.

Açılış konferansında konuşmacı olarak yer alan beyin cerrahı Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak, “Tıpta İnovasyon: Cerrahi Sanatta Yenilikçi Adımlar” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

25 Mayıs’a kadar Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Sağlık Yerleşkesi’nde devam edecek olan MaSCo’24, alanında uzman isimlerin gerçekleştireceği konferanslara ve atölyelere kadar pek çok deneyimi katılımcılara sunacak. Tıp öğrencilerinin danışmanları ile birlikte eğitim öğretim dönemi boyunca hazırladıkları “deneysel” ve “gözlemsel” araştırmaları, alanında uzman ve tarafsız jürilerce değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda dereceye giren araştırmalar ödüllendirilecek.

HIZLI ERİŞİM