3. Tasarım Bienali Akademi Programı Sergisi

Ana başlığı, Kuratörler Mark Wigley ve Beatrice Colomina tarafından “Biz İnsan Mıyız? /Are We Human?” olarak belirlenen 3. Tasarım Bienali için ilgili bölümlerimiz Akademi Programında bu başlık altında çeşitli konulara odaklandı.

Heykel Bölümümüz, bienale Prof. Şeyma Üstüner Uzunöz yönetiminde gerçekleşen altı proje ile katıldı. İnsan, beden, mekan ilişkisini irdeleyen projeler sırasıyla Ahmet Yörük “Bir Şeyler Doğru Hissettirmiyor”, Arif Çekderi  “Seni Daha İyi Isırabilmek İçin (Ağzı Dalaşı İçin Protez)”, Aslı İrhan “Labirent” , Ersin Uysal  “Maske” , Halil  Daşkesen “Mekânın Bedeni”  ve Volkan Keçebaş  “İtaat”, İç Mimarlık Bölümü ise “Ada” isimli projelerle katıldılar. Prof. Meltem Eti Proto yönetimindeki proje 'ada' tanımından yola çıkarak, iletişim-etkileşim-ait olma-keşfedilme düşünceleri üzerinde yoğunlaştı. Kampüs alanının, bilginin paylaşıldığı, kamusal alanın önemli bir parçası olduğu düşüncesiyle proje alanı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi kampüsümüz seçildi.

Prof. Meltem Eti Proto yönetimindeki projeye araştırmacı olarak Doç. Tonguç Tokol, Yrd. Doç. Seylan Öztürk, Öğr. Gör. Mehmet Ali Müstecaplioğlu, Öğr. Gör. Mustafa Bilge Satkin, Arş. Gör. Ceren Sağlam, Arş. Gör. İlayda Soyupak katkıda bulundu. Projeyi yapan öğrenciler ise Ali Can Gül, Ahmet Büyüksofuoğlu, Arzum Öztürk, Atilla Saffet Türkoğlu, Begüm Batur, Burhan Çakıroğlu, Büşra Balota, Büşra Güneş, Büşra Yazıcı, Ceren Koç Sağlam, Çağrı Uludüz, Elif Engin, Emre Esen, Engin Demirkasaoğlu, Fatih Çukur, Haluk Çakır, Hande Taşkın, İlayda, Soyupak, Mehmet Macid Aksu, Medet Gençalp, Merve Yılmaz, Nedim Alici, Özlem Kale, Parıjahan Alıyeva, Pınar Özer, Sefa Çavdar, Sümeyye Erva Aytekin, Yaşar Güney, Yavuz Girgin oldu.

Seramik ve Cam Bölümü'nün projesi “Kimlik”sizleşme Öğretim Görevlisi Burcu Keskin yönetiminde Sine Canlı tarafından tasarlandı.

Tekstil Bölümü ise bienale üç ayrı proje ile katıldı. Prof. Dr. Biret Tavman yönetimindeki ve Nigar Demirtay, Büşra Balota, Nülüfer Ünay Çubukçu, Aslıhan Sevinçli, Dilara Gülsen Ateş, Duygu Tong Berkoğlu, Fatma Büyüksofuoğlu'ndan oluşan Örme grubu “Sınırı Aşma” isimli projeyi yaptı.

“Rahatsız” isimli Tekstil Bölümü Dokuma projesi ise Prof. Günay Atalayer, Öğr. Gör. Şafak Akalın, Öğr. Gör. Başak Özdemir Uysal tarafından yürütüldü. Projede ise, Başak Özdemir, Nilüfer Ünay Çubukçu, Lütfiye Gül Gündüz, Maşide Lyoçi, Ebru Dikmen, Büşra Balota, Cihan Bahar, Melike Güral, İlknur Karabulut çalıştı.

Tekstil Bölümü “Giyim” grubu öğrencileri Nigar Demirtay, Aslihan Sevinçli ve Fikri Temel ise Yrd. Doç. Dr. Yeşim Bağrışen yürütücülüğünde “Entropi” isimli, zamana karşı direnemeyen tasarlanmış nesneleri yeniden yorumlayan projeyi gerçekleştirdi.

21 Ekim 2016 tarihinde açılan sergi, 21 Kasım 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilir.