52. Kütüphane Haftası

Programın 1. oturumunda “Osmanlı’dan Günümüze Türkiye’de Çokkültürlülük” konusu Prof. Dr. Ahmet Oğuz İcimsoy moderatörlüğünde, Yrd. Doç. Dr. Yunus Uğur’un “Osmanlı Şehirlerinde Çokkültürlülük ve Birlikte Yaşam”, M. Sabri Koz’un “Rum ve Ermeni Harfleriyle Türkçe Kitap ve Süreli Yayınlar” ve Emin Nedret İşli’nin “İstanbul’da Çok Dilli Basılmış Kitaplar” sunumları gerçekleştirildi. Oturumun  sonunda Prof. Dr. Ahmet Oğuz Icimsoy, M. Sabri Koz, Nedret İşli, Yunus Uğur, Filiz Diğiroğlu, TKD İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Özyürek ve Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrencilerimizin katılımı ile Marmara Üniversitesi Tek Nüsha Nadir Eserler Dijital Sergisi açıldı. Türkiye'de Nadir Eserlerin sergilenmesi konusunda bir ilk olan bu dijital sergi daha sonra çevrimiçi olarak sergilenmeye devam edecek.

II. oturumda Yrd. Doç. Dr. Esin Sultan Oğuz’un “Kütüphanelerde Çokkültürlü İklim: Dört Mevsim Bahar” ve Kütüphaneci Selçuk Aydın’ın “Kütüphaneci Gözüyle Suriyeli Mülteciler” başlıklı sunumları ile  ülkemizdeki mültecilerin durumları ve kütüphaneler kanalıyla sunulacak hizmetler tartışıldı.  III. oturumda Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güssün Güneş moderatörlüğünde ve TKD İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Özyürek ile meslektaşlar ve Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencilerinin katılımı ile  kütüphanecilerin ve kütüphanelerin sorunları tartışılarak bir forum gerçekleştirildi. 28 Mart-03 Nisan 2016 tarihleri arasında Kütüphane Haftası kutlamaları devam edecek.