53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması Sergisi Açıldı

Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde, TÜBİTAK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sergisinin açılışı 14 Mart 2022’de Mehmet Genç Külliyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. 12 farklı alanda toplam 101 projenin sergilendiği yarışmada açılış konuşmaları Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt ve TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz tarafından yapıldı.

Doç. Dr. Gündüz konuşmasında “Araştırma projelerinin geliştirilmesi toplumsal ve evrensel düzeyde ekonomiye ve sanata katkı sağlamaktadır. Geliştirilen bu projeler sayesinde siz öğrencilerimiz birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini deneyimliyorsunuz. Bizler de düzenlediğimiz bu yarışmalarla eğitim öğretime açık genç nesiller yetiştirmeye gayret ediyoruz” dedi. Doç. Dr. Gündüz “Bilim hayal etmekle başlar” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmasında Marmara Üniversitesi’nin araştırma ve teknoloji altyapısından bahseden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt “Bir araştırma üniversitesi olarak, tüm eğitim ve araştırma altyapımızı, çalışkan ve üretken gençler için seferber ediyoruz. Bugün burada projelerinizle yer aldınız, şimdiden hepinizi derece almış olarak kabul ediyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum.”

Sergi açılışının ardından katılımcılar fuar alanındaki proje stantlarını ziyaret etti. 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının final programı ve ödül töreni 17 Mart Perşembe günü Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.

HIZLI ERİŞİM