53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölgesi Ödülleri Sahipleriyle Buluştu

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda, dereceye girerek finale kalmaya hak kazanan proje sahiplerine ödülleri Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesinde düzenlenen ödül töreninde verildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve Prof. Dr. Derya Unutmaz ise programa mesajları ile katılarak tebriklerini ilettiler.

Ödül töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, konuşmasının başında açılış töreninden bahsederek; "Sizlere 'Bu yarışmaya katılarak hepiniz kazandınız’ demiştim. Bilim sabır işi, çalışma işi. Bu işe gönül verdiğiniz için sizleri, danışman öğretmenlerinizi ve ailelerinizi tebrik ediyorum." dedi. Rektör Prof. Dr. Kurt, sözlerini programa maddi manevi destek veren herkese teşekkür ederek noktaladı.

Törenin sonunda; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Yazılım alanlarında ilk üçe giren finalistlere; Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM