58. Kütüphane Haftası "Hakikat ve Kütüphaneler" Etkinlikleri

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığınca hazırlanan Arşiv Uzmanı Hakan Yılmaz'ın konuk olduğu "Kişisel Arşivleri Işığında Mehmet Fuad Köprülü ve Orhan Köprülü'nün Tarih Yazım Metodu" programı Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

58.Kütüphane Haftası "Hakikat ve Kütüphaneler" etkinlikleri kapsamında düzenlenen son etkinlikte, Yeni Çağ Tarihi ve Osmanlı Tarihi Uzmanı Hakan Yılmaz, tarihçiliğin sözlü kaynaklardan yazılı kaynaklara geçiş sürecini dinleyiciler ile paylaştı. Devamında Mehmet Fuad Köprülü'nün tarihçilik anlayışının ve metodunun gerek yurtiçi gerekse yurt dışında örnek tezleri olmadan geliştirdiğini anlattı. Hakan Yılmaz; modern tarih, hukuk ve edebiyat alanında öncü olan Mehmet Fuad Köprülü'nün arşivinin özellikle gelenekselden moderne geçişte çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca Yılmaz, Köprülü'nün arşivinin bir kısmının ve çalışma odasına ait birtakım parçaların şu an Mehmet Genç Külliyesinde bulunduğunu söyledi. Mehmet Fuad Köprülü'nün ve öğrencisi olan Halil İnalcık'ın da aktardığı birkaç anıyı anlatan Hakan Yılmaz katılımcılar tarafından gelen soruları yanıtladı. Hakan Yılmaz'a hediye takdimi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Önder Bayır tarafından yapıldı.

Programda Neyzen Rıfat Varol tarafından gerçekleştirilen ney dinletisi dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Neyzen Rıfat Varol'a hediye takdimini Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özlem Güngör yaptı. "Geçmişten Gelen Hakikat Arayışı: Nadir Eserler Dijital Sergisi" izleyicilere sunuldu. Ebru Sanatçısı Mehtap Gülşen Serin tarafından ebru atölyesi gerçekleştirildi. Eğlenceli dakikaların yaşandığı ve katılımcıların da dahil olduğu ebru atölyesi ile program sona erdi.

HIZLI ERİŞİM