AB Başkanlığı “Genç Çevirmenler Yarışması”nda Üçüncülük Ödülü

AB Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler Yarışması”nda Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencimiz Turan Köylüoğlu İngilizce dilinde üçüncülük kazandı.

Yarışma; kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün ve sivil toplumun Avrupa Birliği’ne (AB) uyum sürecine ilişkin çalışmalarda, AB müktesebatının Türkçeye çevrilmesi için ihtiyaç duyulacak yeterli sayıda uzman çevirmenin yetiştirilmesi amacıyla düzenleniyor.

AB üyelik sürecine ve müktesabat çeviri çalışmasına yönelik farkındalık yaratmak ve bu alanda yetiştirilecek çevirmenlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla üniversitelerin çevirmenlik bölümlerinde eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik düzenlenen yarışma 2010 yılından beri yapılıyor.

Bu yıl yapılan yarışmaya 25 üniversiteden toplam 97 öğrencinin katıldığı yarışmada Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencilerimizden Turan Köylüoğlu İngilizce dilinde üçüncülük kazandı.