Afet Bilinci Eğitimleri

2016 yılı için Üniversitemiz Genel Sekreterliği'ne bağlı Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi tarafından afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında planlaması yapılan Afet Bilinci Eğitimleri, Afad İstanbul İl  Müdürlüğü’nün görevlendirdiği eğitmenler tarafından veriliyor. 18 Nisan -5 Mayıs 2016 tarihleri arasında; Göztepe, Haydarpaşa, Anadoluhisarı, Nişantaşı, Bahçelievler ve Başıbüyük Yerleşkelerinde bulunan fakülte, yüksekokul ve enstitülerin akademik ve idari personeli için düzenlenen eğitimin 2 saatlik süresi içinde katılımcılara; "Afet nedir? Depremler nasıl gerçekleşir? Afetlerden önce alınabilecek tedbirler nelerdir? Depremde İlk 72 saat neden önemlidir? Depremde kendimizi ve yakınlarımızı nasıl koruyabiliriz?  Yangın ve yangın güvenliği" gibi konularda bilgiler aktarılacak. Yıl boyunca devam edecek olan Afet Bilinci Eğitimleri kapsamında geçen yıl üniversitemiz personelinden 662 kişiye ve 162 öğrenciye “Güvenli Yaşam Eğitimi” verildi.