Akıllı Güvenilirlik 4.0 (iRel40) Projesi’nin İlerleme Toplantısı Marmara Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Düzenleniyor

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müjdat Soytürk’ün Türkiye Koordinatörlüğünü yaptığı “Akıllı Güvenilirlik 4.0 (iRel40)” adlı projenin ilerleme toplantısı başladı. Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 17 Mayıs 2022’de açılışı yapılan toplantı, pandemi sebebiyle gerçekleştirilen ilk yüz yüze etkinlik olma özelliğini taşıyor. Etkinlik üç gün sürecek ve teknik oturumlar, poster sunumları ve demonstrasyonlar yapılacak.

103,6 Milyon Euro bütçesi bulunan ve 13 ülkeden 75 ortak kuruluş tarafından yürütülen Akıllı Güvenilirlik 4.0 (iRel40) Projesi’nin Türkiye konsorsiyumunda Marmara Üniversitesi, Arçelik A.Ş, Enforma Bilişim A. Ş ve Pavo Tasarım Üretim Elektronik Tic. A.Ş. yer alıyor.

Nisan 2023’de tamamlanması beklenen projede yapay zeka, makine öğrenmesi ve yeni teknolojiler kullanılarak tüm uygulama alanlarında kullanılan elektronik bileşenlerin güvenilirliğinin sağlanması/artırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Wafer’dan entegre devre, chip, elektronik karta ve bunları içeren tüm sistemlerde hatasız ve yüksek performanslı ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi için tasarımdan üretime tüm süreçlerde güvenilirliğin artırılması hedefleniyor. Türkiye konsorsiyumunun gerçekleştirdiği çalışmaların kapsamında kullanım senaryosu ve gerçek saha çalışmaları ile elektronik bileşenler ve sistemlerinin güvenliğine çok değerli katkılar bulunuyor. Proje sayesinde, ortakların oluşturdukları değer zinciri ile endüstriye ve bilime önemli katkı sağlanmış olacak. Projeyle ilgili detaylı bilgi için: Home - iRel40

HIZLI ERİŞİM