Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerleri Başladı

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün desteği ve TODEV’in (Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı) ortaklığı ile düzenlenen Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerlerinin açılışı Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek “Ailelere aile olarak; içimizdeki insan ve evlat sevgisiyle omuz omuzayız. Ailelerimizin yanındayız” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli ise konuşmasında otizm ile ilk temasını ve bu konudaki deneyimlerini paylaşarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerden bahsetti. Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi’ni öncü olduğu ve bu seminerler dizisini gerçekleştirdiği için tebrik eden Ceceli, diğer üniversitelerin de ailelere yönelik bu tür etkinlikler düzenlemesinin çok faydalı olacağını belirtti.

Seminerlerin ilki, açılış töreninin ardından “Şüphem Var! Otizm mi Acaba?” başlığıyla gerçekleştirildi. Seminerde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydan Aydın moderatör olarak, İstanbul Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret Soylu ve TODEV Vakfı Başkanı Arzu Gökçe ise konuşmacı olarak yer aldı.

Otizm Eylem Planında yer alan ve çocuğa otizm tanısı konulduğu andan itibaren yaşamının bütün evrelerindeki değişim ve düzenlemeler hakkında aileyi bilgilendirmeyi amaçlayan seminerler dizisi Haziran 2023’e kadar devam edecek. 10 farklı seminerde, alanında uzman kişiler ve deneyimli ailelerden 20 konuşmacı yer alarak, aileleri otizm hakkında bilgilendirecek.

HIZLI ERİŞİM