Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerlerinin 9’uncusu Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) iş birliği ile düzenlenen ‘Hayata Katılamayanlar’ temalı Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerlerinin 9’uncusu, Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.

Seminerin moderatörlüğünü, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek ile TODEV Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gökçe üstlendi. Etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İstanbul Otizm Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Yardımcısı Sosyolog Sıdıka Bülbül, otizmli bireylerin bakımları, rehabilitasyonları ve aile danışma merkezleri hakkında bilgiler verirken TODEV Başkan Yardımcısı Yeşim Candan ise katılımcılara deneyimlerini aktardı. Ağır otizmli olup hiçbir şekilde gelişim gösteremeyen otizmliler neler yapabilir? sorusuna cevap aranan seminerde, katılımcı ebeveynlere ve çocuklara detaylı bilgiler verildi.