Atatürk Eğitim Fakültesi’nde Uygulamalı Şan Konseri Gerçekleştirildi

Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü’ne bağlı Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından Göztepe Yerleşkesi’nde bulunan Atatürk Sanat Merkezi’nde ‘’Uygulamalı Şan Konseri’’ gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Efsane Çolpan Metin tarafından hazırlanan organizasyon Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Uslu konuşmasında pandemi döneminde sıkıntılar yaşandığını ama örgün öğretim süreçlerinin yeniden başlamasıyla bu sıkıntıların da aşılmaya başladığını belirtti. Ayrıca düzenlenen konserlerin devamının geleceğini aktardı. Öğr. Gör. Efsane Çolpan Metin ise konuşmasında bu etkinliği düzenlerken, dinleyicilerin de etkinliğe katılmasını hedeflediklerini vurguladı. Konser öncesi dinleyicilere sesin doğru kullanımına yönelik eğitim veren Metin, herkesin eğitimle düzgün şarkı söyleyebileceğini aktardı.

Gizem Kader’in piyano eşliğiyle gerçekleşen şan konseri; Burcu Güzel, Berna Çandır, Bengi Su Palaz, Esra Yiğit ve Zeynep Nisa Gür’ün solistliğini üstlendiği Azeri Türküleri ve Batı Müziklerinden oluşan eserlerin icrasının ardından sona erdi.

HIZLI ERİŞİM