Basım Teknolojileri Bölümü’nün ‘IC’ Üyelik Başarısı

Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Basım Teknolojileri Bölümü, Türkiye’den IC (The International Circle of Educational Institutes for Graphic Media Technology and Management) isimli kuruluşa üye olan ilk bölüm oldu. Stuttgart Medya Üniversitesi’nde 25 Kasım 2022’de yapılan IC genel kurul toplantısında verilen bu kararla Basım Teknolojileri Bölümü’nün uluslararası başarısı tescillenmiş oldu.

1957 yılında Lozan'da Basım Teknolojileri alanında eğitim veren birkaç Avrupa üniversitesi tarafından kurulan IC (The International Circle of Educational Institutes for Graphic Media Technology and Management), günümüzde tüm dünyadan çok sayıda üyesi olan önemli bir organizasyon haline gelmiştir. IC, Grafik Medya Teknolojileri, Basım Teknolojisi, Grafik Endüstrisi, Basılı Yayıncılık ve benzeri alanlarda eğitim veren bölümleri bulunan üniversitelerin ve çeşitli yüksek öğrenim kurumlarının üye olduğu, önemli uluslararası akademik platformlardan birisi olarak kabul edilmektedir.