Beslenme ve Diyetetik Hizmetlerinde Kalite Çalıştayı

Beslenme ve Diyetetik Hizmetlerinde Kalite Çalıştayı 28 Ekim Cuma günü Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi'nde gerçekleşti.

İkincisi gerçekleştirilen Beslenme ve Diyetetik Hizmetlerinde Kalite Çalıştayı’nın ilki de 2020 Şubat ayında, yine Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Başıbüyük Yerleşkesi'nde gerçekleşmişti.

Çalıştayın amacı doğrultusunda kurumlarda oluşan bilgi, sektörde yer alanlar tarafından karşılıklı olarak paylaşılmış oldu. Etkinliğe devlet ve vakıf üniversitelerinden akademisyenler, sağlık tesislerinden meslek mensupları, kalite çalışanları, kalite değerlendiricileri, akreditasyon denetçileri ve Sağlık Bakanlığı temsilcilerinden oluşan 78 kişi çalışmalarıyla yer aldı.

 Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Kalite Birim Sorumlusu Doç. Dr. Kezban Avcı Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başladı. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü olarak yaptıkları faaliyetleri anlatarak bu tarz çalıştayların yadsınamaz bir önemi olduğunu belirtti.

Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, “Diyetisyenlik mesleği işini bilimden koparırsanız malesef şova dönüşüyor. Bu çalıştaylar bu yüzden var. Yaptığınız iş bilim işi. Gerçekten hassas olunması gereken bir alandasınız.” diyerek çalıştayın katılımcılara yeni ufuklar açmasını temenni ettiğini bu tarz faaliyetleri severek ve merakla takip ettiğini belirtti.

Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Prof. Dr. Fatma Esra Güneş “Kalite, hayatımızın her aşamasında karşımıza çıkıyor. Sağlıkta ise temeli oluşturuyor.” dedi ve konuşmasını teşekkürlerini sunarak bitirdi.

HIZLI ERİŞİM