BEZCE 2016 "Anadolu'ya DokuNan Bezler"

BEZCE 2016’nın amacı üniversite ile yöresel bez dokumacılığı yapan tüm kişi ve kurumları bir araya getirerek bilgi alış verişini sağlamak, yöresel bez dokumacılığı konusundaki gelişmeleri ve uygulamaları paylaşmak, yöresel bez dokumacılığı konularına yeni yaklaşımlar ve çözümler getirmek, yöresel bez dokumacılığının ekonomik, kültürel ve sosyal hayattaki öneminin farkındalığını sağlamaktır.

Çalıştay, Denizli'den Siirt'e, Hatay'dan Sinop'a Anadolu'da yaşayan el dokumacılığının  örneklerinin gün yüzüne çıkarılması ve yöresel bezlerin geleneksel yapılarına müdahale etmeden çağdaş bir ürüne dönüştürme sürecinde üreticiyle işbirliği yapılmasının hedeflendiği "Yerel Bezlerle Tasarım Projesi" olarak planlanmıştır.

BEZCE 2016’da Yöresel Bezlerin Tarihi, Yöresel Bezlerin Giysi Tasarımında Kullanılması, Yöresel Bezlerin Fonksiyonel Ürün Tasarımında Kullanılması, Yöresel Dokuma Ustaları ve Yöresel Bezlerin Teknik Özellikleri, Yöresel Bezlerin Boyama Özellikleri ve Arkeolojik Tekstiller konularında uygulamalı bilimsel çalışmalar paylaşılacaktır. Çalıştay, kongre ve sergiden oluşan BEZCE 2016 bilim hayatı ve iş hayatından kişi ve işletmeleri bir araya getirerek, yöresel dokumacılıkla ilgili konuları, uygulamaları ve deneyimleri paylaşmaya sunarak yeni çözümlerin ve değerlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Yapılan tasarımların Aralıka ayında tasarımcıların eşliğinde uygulama atölyelerinde ürün haline getirilmesi planlanmaktadır.

21-23 Mart 2016 tarihlerinde ise çalıştayın son ayağı olarak Sultanahmet Kampüsü Konferans Merkezi – Cumhuriyet Müzesi'nde 7. Uluslararası İstanbul Tekstil Konferansı düzenlenecektir. Organizasyonun Kurul Başkanlığı görevini üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Akalın, Eş Başkanlığını ise üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof.Dr. Günay Atalayer yürütmektedir.

 

HIZLI ERİŞİM