Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerimizin “Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu Digiathon 2022” Başarısı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen "Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu Digiathon 2022” yarışmasında, “Bölünebilir Nitelikli Fikri Tapu” başlıklı proje ile üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Batuhan Özdöl’ün ve Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe) Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi İsmet Abacı’nın yer aldığı takım birinci oldu.

2022 yılında ilk kez düzenlenen Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu yarışması, Dijital Türkiye hizmetleri temasıyla gerçekleştirildi. Yarışmanın temel amacı; katılımcıların blokzincir alanındaki becerileri ile Dijital Türkiye hizmetlerini, blokzincir altyapısı ile geliştirmesi veya yeni bir fikir olarak sunması olarak belirlendi. Geliştirme Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi lokalinde oluşturulan Avalanche test ağında yapıldı.

30 saat süren bu yarışmada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dereceye giren takımlara kripto varlık ödülünün yanı sıra, TOGG ile iş birliği ve test sürüşü yapma imkânı sunulacağını açıkladı. Konuşmasının ardından Bakan Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile birlikte yarışmada dereceye giren takımlara ödüllerini sundu.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


HIZLI ERİŞİM