Biyomühendislik Bölümü Öğrencimizin TÜBİTAK Proje Başarısı

NBUAM'da çalışmalarını sürdüren Biyomühendislik lisans öğrencimiz Yasin Karaçelebi'nin "Biyomedikal Uygulamalar İçin İlaç Yüklü Nanotaşıyıcıların Üretimi ve Kontrollü İlaç Salımı" başlıklı araştırma önerisi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmek üzere kabul edildi.

Yürütülecek olan projede, elektroegirme teknolojisi ile yeni nesil nanotaşıyıcıların üretimi Marmara Üniversitesi'nin imkanlarıyla desteklenecektir. Önerilen projede elektro-eğirme yöntemi ile Polilaktik asitten (PLA) nanolif elde edilmesi amaçlanmaktadır. Bu teknik ile kontrollü, nano yapılı, ilaç yüklü yüzeyler elde edilecektir. Mikro boyuttan nano boyuta geçişte malzeme morfolojik olarak gelişmiş özellikler kazanacaktır. Geliştirilecek olan proje ile hastalıkların iyileşmesine destek olarak hastanın yaşam kalitesini arttırması hedeflenmektedir. Böylece, ülkemiz olarak günümüz ilaç teknolojisinin önde gelen ülkelerinden biri olarak dünya çapındaki gelişmelere bir katkı sağlanacaktır.

Program kapsamında lisans öğrencimiz, araştırma projesini, Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezinde devam ettirecektir.

HIZLI ERİŞİM