“Boğazda Koşuyoruz” Sloganıyla Düzenlenen 4. MarmaRUN Koşusu Tamamlandı

Bu yıl 4.sü düzenlenen MarmaRUN’da şampiyonlar belli oldu. Kadınlarda Damla Çelik, erkeklerde Mikail Al birinci oldu.

Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi tarafından 4.sü düzenlenen ve bu yıl Beykoz Belediyesi iş birliğinde “Boğazda Koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen MarmaRUN koşusu 23 Ekim’de yapıldı. İstanbul Beykoz’da Küçüksu Kasrı - Çubuklu İskelesi - Küçüksu Kasrı rotasında sahil boyunca 10 km’lik bir etaptan oluşan yarışa, Marmara Üniversitesi öğrenci ve mensuplarının yanı sıra çok sayıda sporcu katıldı. Yarışmacılar boğaz hattında koşarak Çubuklu iskelesinden dönüp başlangıç noktasında koşuyu tamamladı. Uluslararası katılımın da olduğu koşu, yaşlı genç birçok koşucunun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen de katıldı. Yarış startı Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli tarafından verildi. 4.MarmaRUN yarışının sona ermesinin ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bu anlamlı organizasyonda bizimle paydaş olduğunuz için sizlere teşekkür ediyor, sağlıklı yaşamlar diliyorum” dedi.

Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Yılmaz, “Gençlerimizin spor yaparak sosyalleşmesi açısından bu tür spor organizasyonları çok önemlidir. Boğaz hattında bir marka olan MarmaRUN, sadece İstanbul’dan değil şehir dışından gelen sporcuları, yabancı uyruklu öğrencileri ve katılımcıları da ağırlayan bir yapıya bürünmüştür.” açıklamasını yaptı.

Genel klasman kadınlarda 1. Damla Çelik (35.45), 2. Özge Çolak (38.36), 3. Umahan Şahin (40.53) oldu. Genel klasman erkeklerde 1. Mikail Al (32.26), 2. Fatih Korkunç (32.30), 3. Emir Aracı (32.52) oldu. Marmaralı klasmanında ise kadınlarda 1. Merve Önler (43.34), 2. Ebru Toksöz (45.48), 3. Aslıhan İkizoğlu Dinç (46.01) olurken, erkeklerde 1. İlker Kökçe (34.01), 2. Uğur Kemal Derin (34.12), 3. Savaş Akbaş (35.15) oldu.

Farklı kategorilerde dereceye giren 54 sporcuya sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen tarafından takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM