“Covid19 Pandemisinin Pazarlama Üzerindeki Etkisi ve Markalarda Yansıması” Paneli Düzenlendi

    Marmara Üniversitesi Pazarlama Kulübü tarafından düzenlenen ‘CMO Talks’ konferans serisinin ‘Covid19 Pandemisinin Pazarlama Üzerindeki Etkisi ve Markalarda Yansıması’ konulu paneli Prof. Dr. Mert Uydacı’nın moderatörlüğünde Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Etkinliğe farklı sektörlerden üst düzey yöneticiler katılarak tecrübelerini Marmaralı gençlerle paylaştı.

    Rossmann Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yücel Türkmensoy, sağlık ve kişisel bakım alanında pandeminin beraberinde getirdiği değişimler karşısında kullandıkları iletişim kanallarını anlattı. Markalaşma konusunda nasıl aksiyon aldıklarına değinen Türkmensoy, değişen tüketim anlayışını yakalamanın önemine dikkat çekti.

    Toyota Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, ulaşımın geleceğine dair yaptığı sunumunda otomotiv sektörünün çevreye verdiği zarardan ve bunun önlenmesi için attıkları adımlardan bahsetti. Yenilenebilir enerji kullanımının önemine değinen Okutur, yakın gelecekte karbondioksit salınımını azaltan araçların üretimi ve yaygınlaşması için çalıştıklarını söyledi.

    LC Waikiki E-ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ebru Günal, ürün çeşitliliği ve uluslararası pazar konusunda gerçekleştirdiği konuşmada, pandeminin bu alanda gerçekleşen hızlı değişim ve dönüşüme olan etkisinden bahsetti. E-ticaret hizmeti sundukları farklı ülkelerdeki tüketim alışkanlıklarını aktaran Günal, internet alışverişinin toplumun büyük kısmı tarafından benimsendiğine dikkat çekti.

    Prof. Dr. Fatma Müge Arslan moderatörlüğünde gerçekleşen “Markalaşmak ve Globelleşmek” başlıklı ikinci oturumda, Ebebek Pazarlama Direktörü Sevda Tarcan Demir dijitalleşmenin perakendeciliğe etkisi hakkındaki tecrübelerini aktardı. Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız, inovasyon ve tasarım alanında bilgilerini paylaştı. Etkinlik Yemeksepeti Genel Müdürü Bülent Dölek’in markalaşma sürecine dair konuşmasıyla sona erdi.

HIZLI ERİŞİM