"Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yıllık Kitaplar Sergisi" Açıldı

Marmara Üniversitesi Kütüphaneleri koleksiyonunda bulunan ve Cumhuriyetimizin 100. yılı dolaysıyla, tamamı 1923 yılında yayınlanarak günümüzde nadir eser statüsü kazanmış olan eserlerden oluşan serginin açılışı Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi'nde gerçekleşti.

59.Kütüphane Haftası'nda gerçekleşen serginin açılış konuşmasını Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Önder Bayır yaptı. Konuşmasında ilk olarak çalışma arkadaşlarının Kütüphane Haftası’nı kutlayan Dr. Önder Bayır Cumhuriyetin 100. yılı dolaysıyla, gerçekleştirilen bu sergiye çok kıymet verdiklerini aynı zamanda Marmara Üniversitesi Kütüphaneleri koleksiyonlarının bu konuda bir hayli zengin olduğunu belirtti. Açılışa Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut da katıldı.

Açılış sonrası 140 Yıllık Eğitim Kurumu: "Der-Saadet Ticaret Mektebi'nden Marmara Üniversitesi’ne" adlı seminer düzenlendi. Seminer, Tarihçi- Arşivci ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Önder Bayır tarafından verildi. 

Dr. Bayır, "Biz bugün bir tarihten bahsediyorsak bunların sebebi yazılı olmalarıdır ki biz devlet olarak çok iyi arşivlere sahibiz" diyerek Marmara Üniversitesi'nin kuruluş döneminden itibaren arşivlerde yer alan belgeler ile tarihçesini katılımcılara aktardı. Dr. Önder Bayır, ilk olarak Der-Saadet Ticaret Mektebi olarak kurulan Marmara Üniversitesi’nin müesseseleşme sürecinden, ilk açılan fakültelerinden, müdürleri ve sonrasında da rektörlerinden bahsederek kapsamlı bir tarihçe sunumu gerçekleştirdi.

Seminer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut’un hediye takdimi ile son buldu.

Ziraat içerikli eserlerden hikâye kitaplarına, felsefeden dini eserlere 50 kitabın görsellerinden oluşan sergi önümüzdeki günlerde de devam edecek.

HIZLI ERİŞİM