CVL4OT Projesi Başarı ile Tamamlandı

Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NBUAM) tarafından yürütülen ‘Creating a Virtual Laboratory for Online Teaching (CVL4OT)’ başlıklı, Romanya, İspanya, Fransa ve Türkiye'den 5 partnerden oluşan Avrupa Birliği ERASMUS+ Stratejik Ortaklık Projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

1 Haziran 2021 tarihinde başlayan proje, Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Programı tarafından 232.804 Avro bütçe ile finanse edildi. Proje kapsamında, İspanya, Romanya, Fransa ve Türkiye'den uzman akademisyenlerin eşliğinde 8 haftalık ‘Biyomalzemeler ve Doku Mühendisliği Çevrim içi Eğitimi’ düzenlendi.

14 modülü kapsayan online eğitim, portal olarak projenin web sayfasında yayınlandı. Yine bir çevrim içi laboratuvar da bu proje bünyesinde oluşturulurken, uzaktan kumanda ile deney yapılması sağlandı. Çevrim içi gerçekleştirilen bu eğitimlere, üniversitelerden ve enstitülerden yaklaşık 300 başvuru yapıldı. Eğitimlerde 125 öğrenci, 14 eğitim modülünü kendilerine verilen 2 aylık sürede başarıyla tamamlayarak uzaktan erişimli 3B bioprinting çevrim içi laboratuvar deneyimine davet edildi.

Projenin diğer önemli unsuru ise 5 partner ülke araştırmacıları tarafından hazırlanan 14 haftalık modülleri içeren Biyomalzemeler ve Doku Mühendisliği ders kitabının basım sürecine başlanması oldu.  Online eğitim portalı, önümüzdeki 1 yıl boyunca açık olacak ve öğrenciler Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği çevrim içi eğitiminden faydalanabilecekler. Ayrıca, ‘FutureLearn’ platformunda yayınlanması için gerekli adımların atılacağı online eğitim portalı sayesinde, eğitimlerin çok sayıda öğrenciye ulaşması ve üniversitelerin tüm dünyaya tanıtılması planlanmaktadır. CVL4OT projesinin, yeni proje geliştirmek için temel olacağı düşünülmektedir. 14-20 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen son toplantılarda, projen süresince yapılan faaliyetler detaylı bir şekilde anlatıldı. Toplamda 88 öğrenci, çevrim içi laboratuvar deneyimini de tamamlayarak bitirme sertifikası almaya hak kazandı.

Projenin kapanışı Marmara Üniversitesi ve yerel proje ortağı olan Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Projede görev alan Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve NBUAM Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Gündüz, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazmi Ekren, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi M. Sami Okumus, Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulağ, Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Ceren Koyuncu, Teknoloji Fakültesi Arş. Gör. Eray Altan ve İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Öğr. Gör. Sema Gündüz hocalarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Proje hakkında detaylı bilgiye  https://cvl4ot.eu/ adresinden ulaşılabilirsiniz.

HIZLI ERİŞİM