"Derste Ölçme ve Değerlendirme" Semineri

Cambridge Empower serisinin yetişkinler için hazırlanan ders kitabının yazarlarından Craig Thaine, Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Birimi öğretim elemanlarını, derste yapılan değerlendirme ve ölçme konulu semineriyle ilgili bilgilendirdi.

Craig Thaine, 3 Kasım 2015 tarihinde üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi'nde vermiş olduğu seminerde; "Çoğu öğretim elemanının kurumsal ya da nitelikli eğitim taleplerini karşılamak için öğrencilerini değerlendirmeleri, ölçmeleri ve onların durumları hakkında bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Bu genellikle bir çeşit sınav gerektiren tekrarlanan bir süreçtir. Son yıllarda Öğrenme Odaklı Değerlendirme üzerine tartışmalar olmuştur." dedi. Seminerle; öğretim elemanlarının "Öğrenme Odaklı Değerlendirmeyi" uygulayarak günlük alıştırmalarını tekrar gözden geçirebilecekleri yolları keşfetmelerini amaçladıklarını belirten Thaine, bu yaklaşımın, öğretim elemanlarının spontane ve sezgisel yargılarının daha resmi değerlendirme yöntemleri için nasıl değerli ve tamamlayıcı bir rol oynadığını göstermekte olduğunun altını çizdi.

Belirli öğretim becerilerine ve bu becerilerin öğrencilerin değerlendirilmesine nasıl yardımcı olabileceğine değinilen seminerde; değerlendirme aşamasının zorluklarını daha başedilebilir hale getirmenin pratik yolları tartışılmıştır. Aynı zamanda öğretim elemanlarının süregelen düşünce ve yargılarını değerlendirme süreçlerini zenginleştirmek için nasıl muhafaza edebilecekleri üzerinde durulmuştur. 

 

HIZLI ERİŞİM