Marmara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından düzenlenen "Dış Kaynaklı Projeler İçin Yeni Program Tanıtımı ve Süreç İyileştirme Toplantısı" Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray yaptı. Prof. Dr. Akgiray konuşmasında dış kaynaklı projelerden ve sürecinden bahsetti. Bilimsel Araştırma Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz ise dış kaynaklı proje bursiyer ve destek istatistiklerini dinleyenlerle paylaştı. Toplantıda oluşturulan programın tanıtımı yapıldı. Sistem tamamıyla Bilgi İşlem Daire Başkanlığı imkan ve kabiliyetleri kullanılarak geliştirildi. BYS üzerinden proje danışanları tarafından girişi sağlanacak program, projelerin koordinasyonunda ve tüm süreç boyunca maddi açığın veya herhangi bir zaman kaybının oluşmaması adına kolaylık sağlama amacını taşıyor.