Eczacılık Fakültesi “14. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni”

M.Ü. Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği ve TEKB sponsorluğunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün katılımı ile gerçekleştirilen tören, Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel’in açılış konuşmasıyla başladı. Dekan Vekili Küçükgüzel konuşmasında; “Akredite olmuş ve ÖSYM yerleştirmelerinde Eczacılık Fakülteleri arasında 2. sırayı yeniden korumayı bilen Fakültenin eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerinden, ERASMUS, staj, Marmara Pharmaceutical Journal dergisi, 1.Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi, 3.İVEK kongresi, basılan M.Ü. Eczacılık Fakültesi Bitirme Ödevleri 2010-2015 kitapçığı, Eğitim-Öğretim Rehberi-2016, tanıtım broşürü ve fakültenin yeni binası gibi konulardan bahsetti.

Tören, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mustafa Turunç, M.Ü. Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği Başkan Yrd. Uzm. Ecz. Belkıs Ünver ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Akalın’ın konuşmalarının ardından; Prof. Dr. İlkay Küçükgüzel’in “Eczacılık Eğitiminde Laboratuvar Uygulamaları ve Çalışma Esasları” konulu açılış dersi ile devam etti. Fakülteyi birincilikle kazanan öğrenciye, ERASMUS hakkı alan öğrencilere ve sınıf birincilerine teşekkür belgelerinin takdiminin ardından 14. Geleneksel Önlük Giydirme Törenine geçildi. Anabilim dallarının önlük giydirildiği törene ECZAKDER Başkanı Prof.Dr. Sevim Rollas, geçmiş dönem rektör yardımcısı Prof. Dr. Emre Dölen, M.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Göksel Şener ve M.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Meral Yüksel de katıldı.