Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Emirhan Karadeniz INNOV8: Pharmacy Innovation Competition’da Dünya İkincisi Oldu

Dünya çapında 92 ülkede 500.000 eczacılık fakültesi öğrencisini ve mezununu temsil eden International Pharmaceutical Students Federation (Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu) tarafından düzenlenen INNOV8: Pharmacy Innovation Competition adlı proje yarışmasında; üniversitemiz Eczacılık Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Emirhan Karadeniz ve ekibi dünya ikincisi oldu.

Üniversitemiz öğrencilerinden Emirhan Karadeniz ve ekip arkadaşları; İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Ali Mirzaei, Trakya Üniversitesi’nden Ömrüm Ergüven ve Beşir Sefa  Mumay, yarışmanın 1 Eylül 2020 tarihinde açıklanan 6 finalist takımından biri olma başarısını gösterdi. “Innovative Simplified Prospectus Contributing to Rational Drug Use with Augmented Reality and Artificial Intelligence Applications (Arttırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka Uygulamalarıyla Akılcı İlaç Kullanımına Katkıda Bulunan Sadeleştirilmiş İnovatif Prospektüs)” adlı proje ile yarışmaya katılan  PharmaIno Science takımı; 6 Eylül’de çevrim içi olarak proje sunumunu gerçekleştirdi. Yarışmada ülkemizi temsil eden  PharmaIno Science, dünya ikinciliği ödülüne layık görüldü. Üniversitemize bu gururu yaşatan öğrencimizi ve ekip arkadaşlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.