Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı

Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından düzenlenen Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı'na Üniversitemiz ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen katılımcılarla, 26-27 Kasım tarihinde devam edecek olan çalıştayın açılışı 26.11.2015’te 09.30'da yapıldı. EPDAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı açılış konuşmasını yapan EPDAD Başkanı Prof.Dr. Cemil Öztürk eğitim fakültelerinin akreditasyon deneyimleri ve derneğin kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmaları anlattı. Türkiye'de öğretmen eğitiminde standartlar ve akreditasyon üzerine çalışmaları başlatan kişilerden biri olan Prof.Dr. Alipaşa Ayas ise; öğretmen yetiştirmede akreditasyonun niçin gerekli olduğu konusu üzerinde durdu. Ayas, "Her çocuk kaliteli bir eğitim alma hakkına sahiptir ve akreditasyon, eğitimin kalitesini yükseltmede, nitelikli öğretmen yetiştirmede anahtar role sahiptir" dedi. Ayas, akreditasyon sürecinin işleyişinin nasıl olduğunu anlattı. Daha sonra YÖK Kalite Kurulu üyesi Prof.Dr. Tuğba Yanpar Yelken de; dünyada yükseköğretimin kalitesinin değerlendirilmesine verilen önem üzerinde durdu ve standartlar hakkında önemli bilgiler verdi.