“Endüstri 4.0 Bilgilendirme ve Strateji Günü”

Program kapsamında bilgilendirme sunumları yapılmış ve Endüstri 4.0 alanında fakültelerimizde devam eden çalışmalara ve projelere dair fikir alışverişi gerçekleştirilmiştir.

Sunumlar, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner, Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden  Doç. Dr. Erkan Kaplanoğlu ve FESTO Didaktik Endüstriyel Akademi’den Operasyon ve İş Geliştirme Uzmanı Hakan Eminçe tarafından yapılmıştır.

Bildiğini üzere ilk sanayi devrimi (1.0) su ve buhar gücünü kullanarak mekanik üretim sistemleri ile ortaya çıkmıştır. İkinci sanayi devrimi (2.0) ile elektrik gücünün yardımıyla seri üretime geçilmiştir. Üçüncü sanayi devriminde (3.0) ise dijital devrim, elektroniklerin kullanımı ve bilgi teknolojilerinin gelişmesiyle üretim daha da otomatikleştirilmiştir. Dördüncü sanayi devrimi (4.0) ile artık sadece değer zincirlerinin parçalarının kendi içlerinde otomasyonu ötesinde birbirleri ile entegre olmasını tanımlanmaktadır. Sanayi 4.0 yaklaşımı ile rekabet gücü avantajlarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak ve artırmak ama bunun ötesinde katma değeri yüksek ve dünya üretim değer zincirinden çok daha fazla pay alan bir Türkiye sanayisi yaratmak hedeflenmektedir.

Bu doğrultuda, “Endüstri 4.0 Bilgilendirme ve Strateji Günü”nde üniversitemizi Endüstri 4.0 platformlarında temsil etmek ve proje tabanlı faaliyetlerde görev almak konusunda ilgisi olan akademisyenlerimizle bir Çalışma Grubu kurulması yönünde ilk adım atılmıştır. Endüstri 4.0 konusunda sanayiye yönelik çalışmalar yürüten ve danışmanlık sağlama konusunda ilgili akademisyenlerimizin önümüzdeki dönem faaliyetlerden haberdar olmak üzere MİTTO ile iletişime geçmesi beklenmektedir.

 

HIZLI ERİŞİM