Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Liseli Gençleri Üniversitemizde Ağırladı

Değiştiren Adımlar Derneği’nin liseli öğrencilere üniversiteleri tanıttığı ve engelsiz yaşam hakkında gençlere farkındalık kazandırdığı ‘Renkli Adımlar Programı’ kapsamında Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, liseli gençleri Marmara Üniversitesi’nde ağırladı. Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesindeki Genç Ofis’te 30 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen buluşmada liseli gençler Marmara Üniversitesi’ni daha yakından tanıdı.
Değiştiren Adımlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Gökpınar programı tanıtırken, Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nezih Orhon, “Farklılıkların Zenginlik” olduğunu anlattığı atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Renkli Kampüs mezunlarından Serim Berke Yarar, Atölye çalışmasından sonra, engelliliğe karşı toplumun bakışı açısını ve sosyal girişimciliğin önemini üniversite adaylarına aktardı.
Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek ise, üniversite adaylarına Marmara Üniversitesi, Engelli Öğrenci Birimi ve üniversitede ki engelsiz eğitim hakkında bilgi verdi. Zuhal Özgenç Pek, öğrencilere evrensel tasarımlara sahip İletişim Fakültesi’ni kapsamlı bir şekilde gezdirirken, bu standartlara sahip fakültelerden biri olduğunun altını çizdi. Liseli adaylara Marmara Üniversitesi Kampüs gezdirilerek etkinlik son buldu.