Engelli Öğrenciler Matematik Dersi ile EKPSS’ye Hazırlanıyor

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından Altı Nokta Körler Vakfı bünyesinde yer alan engelli öğrencilere yönelik matematik dersleri verilmeye devam ediyor.

EKPSS ve benzeri sınavlara hazırlık için düzenlenen proje kapsamında, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çeziktürk önderliğinde ve Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen proje yedi hafta sürecek.

Yönetim-Kapsayıcı ve Erişilebilir Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Hale Uçuş, ‘Eğiticinin Eğitimi’ adlı dersi ile engelli bireylere tecrübelerini aktarırken, bu bireylerin atanması halinde ders vermeye hazır hale geleceklerini söyledi.

8 Nisan 2023 tarihinde başlayan ve yedi hafta sürecek matematik derslerinin yanı sıra Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek ve Türkçe Eğitimi Bölümünden gönüllü öğrenciler tarafından ayrıca çevrim içi olarak Türkçe dersler verilmeye devam edilecektir.