Engelsiz Diş Hastanesi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Engelsiz Diş Hastanesi tamamlandığında İstanbul’un en kapsamlı hastanesi olacak.

Hastanenin son durumu hakkında bilgiler veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan, üniversitenin Başıbüyük Yerleşkesi içinde planlanan ve sadece engellilere hizmet verecek olan diş hastanesi projesi için Devlet Planlama Teşkilatı’nın 10 milyon TL destek sağladığını ancak hastanenin hayata geçirilebilmesi için 10 milyon TL’ye daha ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Özkan, “İstanbul’da 800-900 bin engelli var ama bunlar içinde en çok, sayısı 120 bine ulaşan zihinsel engelliler bizi ilgilendiriyor. Şu anda var olan diş hastanelerinin hiçbirisi onların ihtiyaçlarına tam olarak cevap veremiyor. Çünkü engelli bireyler muayene olurken dahi anestezi almaları gerekebiliyor ve ekstra nörolojik riskler taşıyabiliyorlar. Dolayısıyla yoğun bakım, nöroloji, gastroenteroloji, fizyoterapi gibi diğer branşların da bir arada bulunduğu kapsamlı bir diş hastanesine ihtiyaç var. Aylarca sıra bulamıyorlar, tedavi göremiyor, hastane hastane dolaşıyorlar, aileleri perişan oluyor. Bütçe bulunursa, 8-9 ay içinde tamamlanacak hastane ile hem İstanbul, hem de çevre illerdeki engelliler; yoğun bakımı, nöroloğu, anestezisti ve engelli diş ünitesi barındıran kapsamlı diş hastanesine kavuşacak.” dedi.