Fen Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Arı'nın danışmanlığında  Fen Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencileri Elif Çavdar, Egemen Karakuş, Melike Tay TÜBİTAK -2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programına “Modern Çeviribilim Yaklaşımlarıyla Masal Çevirisi ve Dijital Ortamda Yayınlanması” adlı projeyle başvurmuş ve başvuru TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Proje, masal çevirilerinin çocuk pedagojisine ve modern çeviri bilim kuramlarına uygun olarak dijital ortama görsel ve işitsel çeviri yoluyla aktarılması konusunu içermektedir. Projede yer alan öğrenciler tarafından çevrilecek olan metinler, çocuklara uygun biçimde çevrilerek, dijital resimler ve fon müziği ile birlikte, hazırlanacak olan bir mobil uygulamada seslendirilerek kısa videolar olarak sunulacak.

Öğretim Üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.