"Gelecek Öngörüsü" Adlı Sergi Açıldı

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından hazırlanan "Gelecek Öngörüsü" adlı serginin açılışı Marmara Üniversitesi Acıbadem Yerleşkesinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un katılımıyla gerçekleşti.

Resim Bölüm Başkanı ve serginin küratörü Doç. Devabil Kara, sergiyle ilgili olarak “Birbiriyle dolaylı olarak ilişkilendirilen ‘Eşik’ ve ‘Gelecek Öngörüsü’ kavramlarını hem kavramsal tanım hem de bağlayıcı formatı olan A4 kavramıyla ilişkilendirilerek sanat etkinliğinde bulunmak. Bu kavramların ilişkilendirilmesi ile gerçekleşecek yüzleşmenin sanatsal forma dönüşme sürecindeki yolculuğa izleyiciyi de dahil ederek hem sanatçının hem de izleyicinin öngörülerinin sınırlarını araştırma olanağı sunmak.” dedi.

Sergideki her eseri gezen ve sanatçılardan eserlerin örgülerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yard. Prof. Dr. Mustafa Çelen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre İkizler ve diğer sanatseverler sergiyi heyecanla gezdiler. Prof. Dr. Kurt ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesindeki atölyeleri ziyaret ederek atölyelerde çalışma yapan öğrencilerle de sohbet etti.

HIZLI ERİŞİM