Geleneksel Mentor-Marmara Kahvaltı Buluşması Gerçekleşti

Mezunlar Ofisi Koordinatörlüğü tarafından 18 Şubat Pazar günü organize edilen buluşmada, 180’i aşkın mentor ve mentee bir araya geldi. Mezunlar Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın projeler hakkında bilgi verdiği kahvaltı etkinliğine, Mentor projesinin etkin olarak uygulandığı fakültelerden İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Şehirli, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mehveş Tarım, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uslu, Kalite Koordinatörlüğü, projenin içerisinde olan, projeyi merak eden öğretim üyeleri, mentorlar ve menteeler katıldı.

2018’de faaliyete geçen ve ülkemizin en kapsamlı Mentorluk programlarından biri haline gelen Mentor-Marmara projesi 2018’de pilot uygulama ile İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İktisat Fakültesi’nde başlatıldı. Bugün itibari ile üniversitemizin her başvuran öğrencisine katkı sunabilecek bir duruma gelen proje, şu ana kadar 1117 öğrencimize bire bir katkı sunmakla birlikte gönüllü profesyonel mezunlarımız ve akademisyenlerimizin oluşturduğu 60’ı yurt dışında olan 630 kişilik büyük bir aileye ulaştı.

Prof. Dr. Ümit Şehirli, Tıp Fakültesi’nde uygulanan mentorluk çalışmasında mesleki mentorluk ve akran mentorluğu konusunda çalışmaların yapıldığını belirtti. Kahvaltı programı, projede 2018’den beri en fazla mentorluk yapan mentorların konuşmaları ve projenin gelişimi üzerine yapılan sohbetler ile devam etti.

Günümüz teknolojik çağda mentorluğun öneminin ve öğrenciye katkısının konuşulduğu etkinlik; mentorluk geri bildirimlerinin yapılması, mentorlar arasında sektörel iş birliklerin sağlanması konusundaki fikirlerin önerilmesi ve networking çalışmalarının yapılması ile tamamlandı.

HIZLI ERİŞİM