Görme Engelli Bireylere Katiplik Meslek Eğitimi Programı Başladı

Altı Nokta Körler Vakfı’nda rehabilitasyon alan kişilere yönelik yeni bir mesleki eğitim programı başladı. Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi ve Altı Nokta Körler Vakfı’nın öncülüğünü yaptığı eğitim programı bu alanda ilk olması dolayısıyla büyük önem taşıyor. 

Marmara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliği ile gerçekleşen eğitim programı toplam 110 saat sürecek. Katiplik vasfını kazanmaya yönelik hazırlanan eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek.

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü ve Altı Nokta Körler Vakfı Mütevelli Üyesi Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek, "Katiplik Meslek Eğitimi Programı" konusundaki oluşuma desteklerinden dolayı Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük'e; bu eğitim için imkanlarını sunan Marmara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Levent Çinko ile eğitim veren öğretim üyelerine; her daim başarılı eğitimler düzenleyen Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Talat İnan'a ve engelli bireylerin aldıkları eğitimlere büyük hassasiyet gösteren ve önem veren Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt'a teşekkürlerini arz ederek, görme engelli bireylere yeni bir meslek alanı oluşturmak üzere düzenledikleri bu programdan umutlu ve mutlu olduğunu söyledi.

HIZLI ERİŞİM