Görme Engelliler Futsal Turnuvası Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Engelsiz Marmara Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “Görme Engelliler Futsal Turnuvası” 13 Aralık 2022’de Göztepe Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Keskin, yaptığı açılış konuşmasında “Bu etkinlikte aranızda bulunduğum için çok mutluyum. Geçmişten bugüne kadar geleceğimizi kurmak için bize destek olan hocalarımıza, geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimize ve kaderdaşlarıma, bu etkinliğe katıldıkları için çok teşekkür ederim, hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. İnsanların neyi yapamadığına değil, neyi yapabildiğine odaklanılmasının ve geliştirilmesinin gerektiğini vurgulayan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Zuhal Pek konuşmasında “Siz üniversite öğrencilerimiz engelli sporlarını tanıyıp seyircisi olarak kapsayıcılığa katkıda bulunuyorsunuz. Farkına varıyorsak eğer, farkındalığımızı kutlayalım. Bizim için sadece 3 Aralık değil her gün farkındalık günü “dedi.      Engelsiz Marmara Kulübü Başkanı Furkan Deniz de konuşmasında “Kulübümüz kalıplaşmış düşünceleri ve önyargıları kırmayı, farkındalık yaratmayı, engellere meydan okumayı, tüm bireylere saygı duyup kapsayıcı olmayı hedeflemektedir” dedi. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Antrenörü ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Kemal Hasgür ise “Futsal engelli ve engelsiz bireylerin koordinesiyle oynanan bir spor dalıdır” diyerek görenlerin görme engellileri yönlendirmesiyle oynanan oyunun kurallarını anlatarak turnuvayı yönetti.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’ndan katılan görme engelli sporcular ile üniversite öğrencilerinden oluşan takımlar sahaya inerek turnuvayı gerçekleştirdi.

HIZLI ERİŞİM